Les om tankene bak Dynamostol

Hva gjør man når ryggsmertene er så store at man ikke kan sitte på en vanlig kontorstol? Grunnleggeren av Dynamostol, Claus Lundsgaard, ble med en proaktiv oppfinners nysgjerrighet og fremsynt entreprenørånd inspirert til å skape en stol som kunne endre måten vi sitter på. Claus ønsket å hjelpe mennesker med å ha en arbeidshverdag uten ryggsmerter som følge av mange timers passivitet foran skrivebordet. I en alder av 55 år valgte Claus derfor å undersøke hva han selv kunne gjøre for å forbedre sin egen kontorstol. Hvordan kunne man forebygge smerter i rygg, nakke og kjernemuskulatur og hjelpe seg selv og andre mennesker med å sitte mer aktivt?

Den første prototypen ble inspirert av cowboyens sal. Formet etter bekkenet.

I 1982 hadde Claus klar den første prototypen av en stol som aktiverte brukeren, fremfor å passivisere. Han hadde blitt inspirert under reisene sine til Amerika. Der hadde han sett cowboys som satt på hesteryggen dagen lang, uten å få vondt i rygg og skuldre – de var slitne etter en lang dag uten i naturen, men var sterke og friske fordi de satt aktivt og var i bevegelse hele dagen. Prototypen ble med tiden til vår Classic-stol.

Oppgjøret med den konvensjonelle kontorstolen!

Da Claus stiftet Dynamostol for 35 år siden, var ideen at du skulle kunne sitte deg sterk ved å sitte aktivt, innovativt og nytenkende. Den konvensjonelle kontorstolen skulle ha armlener og stolrygg. Den viktigste funksjonen var at den skulle oppfylle behovet for å sitte ved skrivebordet i mange timer hver dag – passiv og konsentrert om arbeidet. I likhet med Claus måtte mange kontorarbeidere legge seg med ryggsmerter – den passive sittestillingen brøt ned muskler og ledd, og fordøyelsessystemet gikk i stå fordi mageregionen ble presset unaturlig sammen.

Pioneren Claus Lundsgaard var forut for sin tid

Først senere har det vi vet om aktive sittestillinger, som vår proaktive grunnlegger innså tidlig på 1980-tallet, blitt allmennkunnskap. Vi er glade for at det i dag er mange stolprodusenter som designer stoler til mennesker som ønsker å holde seg i form og sitte aktivt på stolen, som styrker kroppen i stedet for å bryte den ned.

Ny generasjon ved roret

I 2002 overtok Jacob Lundsgaard, sønnen til Claus Lundsgaards, den daglige driften av Dynamostol. Jacob er fremsynt som sin far. Han lanserte et nytt designsamarbeid, og engasjementet hans smitter over på de seks andre av oss som jobber i bedriften.

De grunnleggende verdiene og holdningene som Claus grunnla Dynamostol med har ikke endret seg – tvert imot har vi utviklet og bygget videre på dem.

Med fokus på design og funksjonalitet ønsker vi å skape gode og sunne produkter som kan fremme en aktiv livsstil og et sunt arbeidsmiljø, og dermed skape en arbeidshverdag som kan gi alle mer energi og overskudd.